ارائه برنامه اقتصاد دریا محور منطقه اروند با حضور نماینده رئیس جمهور درهماهنگی سیاست های کلی توسعه دریا محور و معاون سیاست گذاری و راهبری توسعه سازمان برنامه و بودجه کشور

  • کد خبر: 7293
  • /
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - 4:13 ب.ظ
  • /
  • اخبار

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان :در اجرای جزء4 بند الف ماده 48 قانون برنامه هفتم توسعه جلسه ای با موضوع تبدیل منطقه اروند به مرکز مبادلات بین المللی تولیدی، تجاری و گردشگری سواحل جنوبی کشور در روز دوشنبه مورخ 3/10/1403  با حضور  قاسمی معاون سیاست گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه ای ، عبدالعلی زاده نماینده رئیس جمهور در اقتصاد دریا محور ،  موالی زاده استاندار خوزستان و مهرداد نیکو رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه ضرورت ها و قابلیت های توسعه منطقه اروند شامل بین المللی بودن، دارای قابلیت کشتیرانی و دربردارنده 94 کیلومتر مرز در خط القعر این رودخانه به عنوان مرز بین کشورهای ایران و عراق با رژیم حقوقی خاص، ظرفیت های گردشگری و صنعتی بر اساس اسناد آمایش ملی و استانی توسط امور آمایش سرزمین  و توسعه منطقه ای تشریح گردید.

در ادامه نیکو با تبیین برخی قابلیت های منطقه اروند نظیر سرمایه گذاری های انجام شده در زیر ساخت های بندری، تاسیسات صادرات و پالایش نفت، اروند را یکی از عناصر اصلی توسعه دریامحور سواحل جنوب برشمردند و پیش شرط توسعه اروند را تثبیت ساحل به دلیل رسوب و فرسایش با اولویت 17 محدوده بحرانی در آبادان و خرمشهر دانستند.

ایشان بیان داشتند :منطقه اروند ظرفیت منحصر بفرد گردشگری آبی دارد که دایک مرزی موجب عدم دسترسی مردم به سواحل می شود که لازم است این دایک برچیده شده و جاده ساحلی احداث شود. علاوه بر آن زیر ساخت های گردشگری با اولویت جزیره مینو ایجاد گردید. بدین منظور ایشان از سازمان درخواست نمودند درلایحه بودجه 1404، ردیف توسعه اروند منظور گردد.

 موالی زاده استاندار خوزستان نیز با اشاره به سوابق درخشان منطقه اروند در توسعه کشور و ظرفیت های بی بدیل آن، توجه به این قابلیت ها و بالفعل نمودن آن ها درحوزه های گردشگری ، کشاورزی و شیلات و صنعت خواستار شدند. عبدالعلی زاده با تاکید بر قابلیت های اروند و ضرورت بهره گیری از آن ها بیان داشتند با توجه به سرمایه گذاری هایی که در حوزه پالایش نفت در این منطقه انجام شده است ،لازم است برنامه ای مدون و با توجه به سرمایه گذاری های انجام شده در کشور همسایه  برای توسعه این منطقه متناسب با محیط زیست آن صورت پذیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *