جایگاه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی شهرستان های استان خوزستان طی سال های برنامه ششم توسعه.
- کد خبر: 6938
- /
- ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - 10:51 ب.ظ
- /
- اخبار
برنامه ششم توسعه در راستای تحقق سند چشم انداز کشور و همچنین رفع چالش ها و بهره گیری از ظرفیت های کشور تدوین و تصویب گردید و در این راستا عملیات و فعالیت های متنوعی در پهنه سرزمین انجام شد که لازم است به زبان آمار و ارقام تصویری از آن پیش روی مدیران، برنامه ریزان و علاقمندان قرار گیرد. علاوه بر این دستگاه های اجرایی در آستانه اجرای برنامه هفتم توسعه، قرار دارند و بالتبع تحقق اهداف کمی و کیفی را در افق برنامه دنبال می کنند. در این ایام اطلاع از عملکرد برنامه ششم توسعه در مقیاس استان و شهرستان می تواند کارآمدی نظام برنامه ریزی در ارزیابی از عملکرد گذشته و هدف گذاری را ارتقاء دهد. تحقق اهداف مذکور همواره باید با توجه به مولفه های توازن و تعادل دنبال شود و بی توجهی به آن ها علیرغم صرف هزینه ، زمان و منابع فیزیکی و انسانی شکاف های منطقه ای را دامن زده و نارضایتی مردم را در پی دارد. از اینرو سنجش تعادل و توازن منطقه ای در کنار تحقق اهداف توسعه یکی از دغدغه های اصلی برنامه ریزان است.
استان خوزستان به دلیل تنوع اقلیمی، اقتصادی و جغرافیایی و همچنین جایگاه در اقتصاد ملی همواره یکی از کانون های اصلی توسعه کشور بوده است و بخش در خور توجهی از اقدامات توسعه ای کشور در این خطه از کشور بروز و ظهور داشته اند. در این راستا لازم است تغییرات بخش های اقتصادی ، اجتماعی ، زیر بنایی و فرهنگی بر اساس آمار قابل اتکاء، به صورت سری زمانی و بر اساس شاخص های سنجش پذیر و مقایسه پذیر ارائه گردد.
مجموعه حاضر مشابه نشریه “جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان های کشور” منتشر شده توسط مرکز آمار ایران در سطح شهرستان های استان خوزستان برای سال های برنامه ششم توسعه تهیه شده است. صعوبت گرد آوری و هماهنگ سازی اطلاعات با سطوح استانی و ملی با کوچکتر شدن مقیاس تقسیمات سیاسی از استان به شهرستان ، دو چندان می گردد که بدینوسیله از همکاران معاونت آمار و اطلاعات سازمان ، به ویژه جناب آقای آقایی معاون آمار و اطلاعات و سرکار خانم اعتضادی و سایر عزیزان دست اندر کار نهایت قدردانی را دارم. همچنین از همه دستگاه های اجرایی که در تهیه جداول تنظیمی همکاری و مساعدت داشتند ، تشکر و سپاسگزاری می نمایم. امید است مدیران، برنامه ریزان و علاقمندان به حوزه برنامه ریزی ضمن مطالعه مجلد حاضر، با ارائه نظرات و پیشنهادات سازنده خود ضمن رفع ایرادات احتمالی به غنای آن در ویرایش های بعدی در سال های آتی بیفزایند.
مهرداد نیکو
رئیس سازمان